Een huis kopen – Tips voor het kiezen van een makelaar

Een huis kopen – Tips voor het kiezen van een makelaar

De overgrote meerderheid van de verkopers vertrouwt de verkoop van hun eigendom toe aan een traditionele makelaar. Een verkeerde keuze kan er echter voor zorgen dat het hele verkoopproces weken aansleept. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat de verkoop van uw eigendom soepel verloopt. Voor de eerste bezichtiging dient u uw makelaar te bellen om een bezichtiging van uw woning in te plannen. U moet beschikbaar zijn om het onroerend goed te laten zien, maar laat het niet aan potentiële kopers zien als u er niet bent.

Kies een multibureau makelaar Dordrecht. Een multibureau heeft meestal meerdere makelaars in verschillende delen van de postcode. Zo voorkom je dat je voor de duur van het contract aan één makelaar vastzit. Maar wees voorzichtig: het overstappen van een agent kan ertoe leiden dat de verkoper meer dan één commissie betaalt. Bovendien, als u het enige makelaarscontract beëindigt en het onroerend goed wordt verkocht door een andere makelaar, bent u nog steeds aansprakelijk voor het betalen van de oorspronkelijke makelaar voor de verkoop.

Kies een makelaar die bekend is met de buurt en een solide trackrecord heeft. Makelaars die de buurt goed kennen, moeten worden aanbevolen door vakgenoten en klanten. Zoek ook naar agenten met specifieke certificeringen in verschillende niches. Een makelaar met de aanduiding "RRC Digital Marketing" heeft bijvoorbeeld uitstekende vaardigheden op het gebied van sociale media. En agenten met de aanduiding "Military Relocation Professional" zullen de ervaring en kennis hebben die nodig is om de huisvesting van servicemedewerkers af te handelen.

Meer informatie: Nouwen.nl